13 Октомври 2022 - studio CREATIVE взе участие в таз годишния BIF 2022 GREEN | Building Innovation Forum 2022 GREEN

арх. Крум Сергеев и aрх. Ивелин Михалев от studio CREATIVE взеха участие в таз годишния BIF 2022 GREEN | Building Innovation Forum 2022 GREEN, организиран от Градът Медиа Груп, в който специалистите коментираха по актуални теми, както и представиха някои от проектите по които работи архитектурното студио. Темите в RESIDENTIAL TRENDS 2022 бяха свързани със средата на обитаване за модерен начин на живот в жилищните проекти и реализациите.


На 14 септември 2022г. с водосвет и празнично настроение бе отпразнувана първа копка на жилищен комплекс ТЕРИТОРИЯ.

На 14 септември 2022г. с водосвет и празнично настроение бе отпразнувана първа копка на жилищен комплекс ТЕРИТОРИЯ. Жилищния комплекс представя изцяло нова визия за съвременно жилище на 21- ви Век. Проект от бъдещето, в който е съчетан най-добрият световен опит за пълноценен и щастлив начин на живот. Церемонията по откриването на строителната площадка бе официално открита с реч на тема щастието и как комплекс ТЕРИТОРИЯ допринася за него на всеки един собственик, от инвеститора г-н Мартин Сребров стоящ зад известната компания "Home 2U" и "Home 2U Инженеринг". На събитието присъстваха още екипът на "studio CREATIVE", чието дело е грандиозния комплекс ТЕРИТОРИЯ, главният изпълнител на проекта, както и клиенти и гости.


15 Декември 2021 - studio CREATIVE бе отличено със СПЕЦИАЛНА НАГРАДА в категория ЖИЛИЩНИ СГРАДИ ДО 10 000 м2. РЗП със сграда CASTANEA

По време на официална церемония studio CREATIVE бе отличено със СПЕЦИАЛНА НАГРАДА в категория ЖИЛИЩНИ СГРАДИ ДО 10 000 м2. РЗП със сграда CASTANEA от 32-членното жури на Национален конкурс "СГРАДА НА ГОДИНАТА 2021" с председател арх. Виолета Комитова, министър на Регионалното развитие и благоустройството. Благодарим на уважаемото жури за отличието, на организаторите от ГРАДЪТ Медиа Груп за прекрасното събитие, а на Столична Община и IDEA HOME за доверието!. . . . . .


21 Май 2019 - studio CREATIVE взе участите в ежегодния Residential Forum 2019

studio CREATIVE взе участите в ежегодния Residential Forum 2019, в който специалисти коментираха по актуални теми, както и представиха някои от проектите, по които работят. Темите бяха свързани с тенденциите при развитието на жилищния продукт - пазарна среда 2019: търсене, предлагане, цени, финансиране – каква ще бъде 2019 година за жилищния пазар - мащабните жилищни проекти като отговорен фактор за развитие на зоната, в която се намират - еволюция и сегментация на жилищния пазар – ниши и иновативни концепции или как да предоставим по-качествена, здравословна и устойчива жилищна среда. . . . . .


На 16 април 2019г. се състоя първа копка на атрактивната сграда COMFORT RESIDENCE "Овча купел"

На 16 април 2019г. се състоя първа копка на атрактивната сграда COMFORT RESIDENCE "Овча купел". Подобно на останалите проекти от семейството на COMFORT RESIDENCE, новата сграда предлага практични жилища на комуникативна локация в близост до метро и много удобства. Строителната площадка бе официално открита от инвеститорите Никола Стоянов и Камен Тасков. . . . . .


Списание "VAGABOND MAGAZINE" новата сграда в семейството “COMFORT RESIDENCE”

Арх. Сергеев разкажете ни за последнта сграда от семейството “COMFORT RESIDENCE”, защо я направихте в така изразени квадратни форми? За мен е от първостепенно значение комфорта на обитаване, а жилищните сгради с ортогонални форми се изпълняват, възприемат, обзавеждат, експлоатират и поддържат много по-добре от колкото заоблените, всъщност това не е малко. За мен е важно дадена сграда да бъде вписана в заобикалящата я среда, която в случая са сгради от близкото минало с предимно правилни форми в обемите си. . . . .


Списание "ГРАДЪТ" - брой 6, ноември / декември 2018 г.

Градът Медиа Груп


Днес, 27 септември 2018 - беше направена първа копка по строителството на Comfort Residence "Симеоновско"

Днес, 27 септември 2018 беше направена първа копка по строителството на COMFORT RESIDENCE - Симеоновско. Жилищна сграда разположена в най-високата част на Студентски град, там, където динамиката на града се прелива в спокойствието на планината, там където забързаното ежедневие преминава в лежерността на уюта в дома. . . . . .


25 юни 2018 - С водосвет и първа копка стартира строителството на CASTANEA RESIDENCE

С водосвет и първа копка стартира строителството на CASTANEA RESIDENCE. Един проект, чиято архитектура е изцяло дело на архитектурно studio CREATIVE. Вярваме, че CASTANEA RESIDENCE ще бъде отличен пример за публично-частно партньорство и емблема на район "Овча купел". Сградата се състои от две основни тела - по-голямото е жилищно с магазини и подземна паркинг зона, по-малкото е за административните нужди на Столична общината, район "Овча купел". . . . . .


18 Май 2018 - Участие на studio CREATIVE в Building Innovation Forum Series 2018: Residential

Иновациите и предизвикателствата пред инвеститори, урбанисти, архитекти и търговци бяха обсъдени на Residential Forum 2018 Building Innovation Forum Series 2018: Residential предостави платформа на водещите участници в строително-инвестиционния процес, които направиха преглед на важните фактори и процеси свързани с настоящото и бъдещото развитие на жилищния пазар в България. . . . . .


12 януари 2018 - Първа копка на втората фаза от "HOME RESIDENCE SOFIA"

По стара българска традиция церемонията се състоя под звуците на гайди, тъпани и народни танци. Събитието събра дългогодишни партньори, клиенти и приятели на IDEA HOME. Външният облик на сградата е модерен с едри, чисти форми, характеризиращи ясно композиция от обеми, облицовани с HPL ламели, изпъкнали от равнината на фасадата. . . . . .


12 Юни 2017 - Първа копка на Жилищен комплекс "ВИТОША СПРИНГ" находящ се на ул. Иван Радоев

На 12.07.2017 направихме първа копка на жилищен комплекс "VITOSHA SPRING находящ се в кв. Овча купел. Инвеститор и изпълнител на сградата е CAPITALEX BUILDING, а проектант е studio CREATIVE. Жилищния комплекс „ВИТОША СПРИНГ” се намира в град София, в старата част на квартал Овча купел на улица Иван Радоев №8, в близост до Украинското посолство. В тази част на квартала се изпълняват специфични правила и норми на застрояване, съгласно общия устройствен план, също така е и богато озеленена. Мястото е просторно, тихо и добре ослънчено, като е придружено от новоизградена инфраструктура. Около комплекса преобладаващото застрояване е с нови сгради, което оформя и новия облик на квартала. . . . . .


12 януари 2017 - Първа копка на Жилищна Сграда "HOME RESIDENCE SOFIA" находяща се на бул. Ломско шосе

На 12.01.2017 Направихме първа копка на жилищна сграда "HOME RESIDENCE SOFIA" находяща се на бул. Ломско шосе. Инвеститор и изпълнител на сградата е Идея Хоум, а проектант е Студио Криейтив. Обектът представлява многофамилна жилищна сграда ситуирана на комуникативно и видимо място в имот разположен между булевард и вътрешно квартална-улица. Търсеният стил на сградата е модерен, с едри и чисти форми, подчертаващи ясна композиция от обеми, облицовани с HPL ламели изпъкнали от равнината на фасада, която е решена в тъмно сива силикатна мазилка. . . . . .


27 май 2016 - Стартира работата по обект: Жилищна Сграда на ул. Пиротска и ул. Отец Паисий с Първа копка.

На 27.05.2016 Започнаха строителните дейности по жилищна сграда на ул. Пиротска и ул. Отец Паисий. Инвеститор и изпълнител на сградите е Идея Хоум, а проектант е Студио Криейтив. Сградата е ситуирана в централната градска част на гр. София. Визията е съобразена с околните сгради и техния класически вид, като е вкарана нотка модернистично звучене, за да бъде отличима за своето време. Сградата е семпла с класически елементи и модерен облик, като акцент при нея са ъгловите балкони, които са раздвижени умело без да нарушават функцията на обитаване. Цветово е решена с наситено жълта силикатна мазилка и тъмна дограма, а партерът е облицован с антикиран варовик с растер. Застрояването е свързано с два съседни имота, съответно към ул. Пиротска и ул. Отец Паисий.. . . . .


Ето как изглежда Декември месец в град Салехард!

В първия ден на месец декември ще ви разкажем за Северния полярен кръг и как строят сгради там, където температурите стигат до -53,7 градуса по Целзий. Град Салехард е столицата на Ямало-Ненецкия автономен окръг. . . . .


26 октомври - Честит Празник на всички Строители, Архитекти и Проектанти.

На 26.10 Димитровден е приет за ден на строителя. Днес празнуват всички строители, архитекти, проектанти, инженери и всички, които са ангажирани в сферата на строителството. Денят на строителя e избран да се чества на Димитровден по стара традиция. Възтановяването по случай честването му е обявено с решение на Министерския съвет 1133/17 октомври 1996 г. Тогава е завършване и разплащане за сезонната работа, към която преди е спадало и дюлгерството. . . . .


08 октомври 2015 - Стартира работата по обект: Две Жилищни Сгради находящи се на бул. България с Първа копка.

На 08.10.2015 Започнаха строителните дейности по първата от двете жилищни сгради на бул. България. Инвеститор и изпълнител на сградите е IDEA BUILDINGS, а проектант е Studio Creative. Проектът на бул. България се състои от две луксозни класически сгради, който са ситуирани в близост до бул. България до МБАЛ. Св. София и по ул проф. Велизар Велков и ул Ралевица и в същото време достатъчно далече за да има максимален комфорт на жилищното обитаване. Парцелът е с трапецовидна форма и площ от 3080,00 кв.м по графични данни. Същият е равнинен. . . . .


24 септември 2015 - Направихме първа копка на обект: Жилищна сграда Народен герой 31

На 24.09.2015 Започнаха строителните дейности на жилищна сграда Народен герой 31 . Инвеститор и изпълнител на сградите е IDEA HOME, а проектант е Studio Creative. Проектът на сграда Народен герой е част от четирите сгради застроени една до друга, формиращи комплекс, като те са ситуирани на ул. Народен герой. Намираща се в старата част на кв. Овча купел, която е богато озеленена и в която се изпълняват специфичните правила и норми на застрояване съгласно общия устройствен план. Проектът е съобразен с преобладаващите сгради, като е търсен класичски стил. . . . .


17 септември 2015 - Стартира работата по обект: Две Жилищни Сгради |НСА| в студентски град с Първа копка.

На 17.09.2015 Започнаха строителните дейности по първата от двете жилищни сгради |НСА| в студентски град. Инвеститор и изпълнител на сградите е Идея Билдингс, а проектант е Студио Криейтив. Сградите НСА са ситуирани срещу Национална Спортна Академия на ул проф. Странски. Стилът на сградите е модернистичен и е съобразен с обитаващата го аудитория - студентите. Също така това се е отразило и във функционално отношение. Цветово сградите са решени с бяла сива силикатна мазилка и тъмна дограма, като основен акцент са асиметричните прозорци по всички етажи и на всички жилищни единици. Парцелът е с Г-образна форма и площ от 3045,00 кв.м по графични данни. . . . .


Проект на Едноетажна Еднофамилна Къща в с. Кътина

Представеният проект е на едноетажна еднофамилна къща, разположена в с. Кътина (местност Могилата, Крушите, манастира), район Нови Искър на гр. София. Площ на парцела - 1552 кв.м РЗП - 182,40 кв.м Теренът е с денивелация от север към юг. Предвиденото застрояване е свободностоящо, на изискуемите отстояния съгласно издадената виза. Кота корниз е 10.00 м. Сградата е проектирана на едно ниво, което съдържа: антре, 1 тоалетна, 3 спални, 2 бани, дневна, килер и тераса. При проектирането на жилищната сграда са спазени изискванията на Наредба 7 и ЗУТ. Спазени са всички параметри, указани с визата и силуетните планове, касаещи отстъпите, етажността и кота корниз. Еркерите, балконите и капандурите са съобразени с норматива за издатини съгласно Наредба 7. Конструкцията на сградата е масивна, с носещи ст.б. колони и греди. Зидовете са с тухла и Итонг. Светлата височина на етажа е 2.90 м. Довършителните работи ще са: по подове – теракота, гранитогрес и ламинат за стаите. Стените и таваните са с латекс и частично фаянс в мокрите помещения. Дограмата е алуминиева с прекъснат и непрекъснат термо мост или PVC. Фасадите ще бъдат решени с комбинации от два вида цветни силикатни мазилки и декоративна каменна облицовка за цокъла и частично по стените. . . . .