18 Май 2018 - Участие на studio CREATIVE в Building Innovation Forum Series 2018: Residential

Иновациите и предизвикателствата пред инвеститори, урбанисти, архитекти и търговци бяха обсъдени на Residential Forum 2018.

Building Innovation Forum Series 2018: Residential предостави платформа на водещите участници в строително-инвестиционния процес, които направиха преглед на важните фактори и процеси свързани с настоящото и бъдещото развитие на жилищния пазар в България.

Building Innovation Forum Series 2018: Residential

арх. Крум Сергеев, studio CREATIVE: Хората се научиха да търсят качествена архитектура, качествена архитектурна среда, иновативни решения
"Пазарът на жилища е в подем. Отбелязва се ръст от 20-30%. Кривата на растеж се движи почти вертикално, но ако не намерим баланс в този момент, тя ще тръгне правопропорционално надолу." Така започна презентацията си арх. Крум Сергеев от studio CREATIVE. "Хората се научиха да търсят качествена архитектурна среда и иновативни решения", смята арх. Сергеев. Той представи един добър пример за публично-частно партньорство със сграда "CASTANEA RESIDENCE", която се състои от две тела, жилищна и административна част, и e проектирана изцяло за нуждите на Столична община район "Овча купел".

Жилищна сграда - CASTANEA RESIDECE и Административна сграда на СО район Овча купел арх. Крум Сергеев"
Castanea Residence

арх. Сергеев представи и "COMFORT RESIDENCE", жилищна сграда, която е разположена в най-високата част на Студентски град. Състои се от три жилищни секции и една офисна, която е ситуирана на север, а жилищата са усвоили останалите благоприятни изложения с гледка към Витоша и панорама към града.

Жилищна сграда COMFORT RESIDENCE - Симеоновско" арх. Крум Сергеев"
Comfort Residence - Симеоновско

HOME RESIDENCE SOFIA е сграда, която се състои от две секции. От studio CREATIVE започнахме първоначално проектирането на лявата сграда, като нямахме представа, че ще проектираме и в съседния парцел. Въпреки това, още в началото, се съобразихме с изискванията на свързаното застрояване, при проектиране на левия обем. Само след няколко месеца ни възложиха и проектирането на сградата в съседния имот, което наложи търсенето на цялостна визия. Въпреки подобието им, сградите са с различни разпределения. Проектирахме максимално разнообразие на апартаменти, за да бъдат задоволени различни нужди на бъдещите собственици.

Нощна визуализация на жилищна сграда "HOME RESIDENCE SOFIA" арх. Крум Сергеев"
Home Residence Sofia

Сградата е разположена в Централна градска част на гр. София, на ъгъла на ул. "Пиротска" и ул. "Отец Паисий". Визията й е съобразена с околните сгради и техния класически вид. Искахме да оставим белег за своето време, каза арх. Сергеев, като акцентирахме при ъгловите балкони, които са умело раздвижени, без да нарушават своята функционалност.

Жилищна сграда на ул. Пиротска и ул. Отец" арх. Крум Сергеев"
Жилищна сграда разположена на ул."Пиротска" и ул."Отец Паисий".

"Сградите на studio CREATIVE са с изчистена и ясна форма. Важно за нас е да създаваме устойчива архитектура, тъй като всички ние общуваме с нея и съзнателно или несъзнателно, тя ни създава конкретно настроение", обобщи арх. Крум Сергеев.

Статия ГРАДЪТ - Съвременните жилищни сгради: иновативни, удобни, технологични, зелени"