Списание "VAGABOND MAGAZINE" новата сграда в семейството “COMFORT RESIDENCE”

Новата сграда в семейството COMFORT RESIDENCE е ситуирана в един от най-бързо развиващите се квартали в София – Овча купел.

studio CREATIVE архитект на “COMFORT RESIDENCE” - Овча купел

Арх. Сергеев разкажете ни за последната сграда от семейството COMFORT RESIDENCE, защо я направихте в така изразени квадратни форми?
За мен е от първостепенно значение комфорта на обитаване, а жилищните сгради с ортогонални форми се изпълняват, възприемат, обзавеждат, експлоатират и поддържат много по-добре от колкото заоблените, всъщност това не е малко. За мен е важно дадена сграда да бъде вписана в заобикалящата я среда, която в случая са сгради от близкото минало с предимно правилни форми в обемите си.

studio CREATIVE архитект на “COMFORT RESIDENCE” - Овча купел

Какво задание ви дадоха инвеститорите и как смятате, че се справихте със задачата?
Заданието, което получих, беше изключително прецизно и задъбочено направено на база пазарно обследване. В него се искаше сграда, която да е адаптирана към съвременните тенденции. Сграда, която да бъде достъпна със своята визия и функционалност, ориентирана изцяло към потребителя. Сграда, която да бъде вместена в рамките на приетия бюджет, но да бъде разпознаваема и запомняща се с визията си.

studio CREATIVE архитект на “COMFORT RESIDENCE” - Овча купел

Какво ви вдъхнови за сградата?
Винаги сме били обърнати към водещите технологии, тенденции, материали, визия и функционалност в строителството, както на локално, така и на световно ниво и тук сме адаптирали всяка новост, която ни е впечатлила с нещо.

С какво се отличава сградта на COMFORT RESIDENCE - Овча купел от другите подобни ново строителство в района?
Това, което мога да кажа за сградата COMFORT RESIDENCE е, че постигнахме изключително съвременна визия, чрез строги геометрични форми, едри и отчетливи обеми, които подчертават семплата красота на сградата. Идеята ми беше да се придържаме изцяло към минималистичен стил. Също така важно предимство за сградата е нейното местоположение, което се намира в непосредствена близост до метростанция. От основна важност е също така и нейното качествено изпълнение. Смятам, че това я прави изключително атрактивна сграда за бъдещите жители.

Кажете ни каква е добавената стойност за собствениците на апартаменти, от която ще се възползват, когато обитават вашата сграда?
Предимствата на сградата са много. Ще се опитам, без да ставам обстоятелствен, да изброя основна част от тях. Нека първо да отбележим високото ниво на технологичност в сградата - вложените материали в нея са на утвърдени производители, енергоефективност, модерна визия, обща функционалност на сградата и нейната локация в близост до метростанция, както и чисто новата инфраструктура са част от предимствата, които ще притежават бъдещите собственици.

studio CREATIVE архитект на “COMFORT RESIDENCE” - Овча купел

Разкажете накратко за материалите и строителните решения, които са вложени в сградата?
Както споменах в някои от предходните въпроси, вложените материали в сградата са съгласно всички последни тенденции. Основно са заложени такива на водещи немски и световни производители. Относно технологичните решения на сградата са търсени максимална флексабилност на функцията посредством безгредовата стоманобетонова конструкция. Предвидени са висок клас керамични тухли с цел високо шумопоглъщане, също така луксозни общи части и не на последно място устойчива вертикална планировка, както и озеленени площи съгласно проект.

Какви са уникалните ѝ предимства?
Комфорт на обитаване, безупречна функционалност, отчетливи ортогонални форми, изразени в модерна визия и всичко това изпълнено с най-високо качество от доказан във времето инвеститор.

Клиент | ТАСКОВ & СТОЯНОВ
Консултант по продажбите | LUXIMMO Finest Estates
Главен Изпълнител | ELITE Building Company
Местоположение | България, гр. София, р-н Овча купел
Функционален тип | Жилищна сграда с магазини, гаражи и подземни гаражи
Площ УПИ | 1 302 м2
РЗП | 4 505 м2
Година на проектиране | 2018
Година на реализация | 2020