COMFORT RESIDENCE "Овча купел"

Жилищна сграда с магазини, гаражи и подземни гаражи

Новата сграда в семейството “COMFORT RESIDENCE” е ситуирана в един от най-бързо развиващите се квартали в София – Овча купел, в близост до метростанция, МБАЛ, детски градини, пазар и големи зелени площи.
В шест етажната жилищна сграда са разположени 40 апартамента с максимално благоприятни изложения и гледка към планината Витоша. Разпределенията са функционални съобразени с всички нужди на бъдещите си собственици.

На партерното ниво са разположени девет магазина, два гаража, както и паркинг за велосипеди. Подходът към подземното ниво е покрит с озеленени перголи отвеждащи автомобилите към прилежащи паркоместа, отредени за всеки апартамент. Жилищният вход към сградата е заобиколен от асиметрични зелени площи с места за отдих преливащи, от вертикалната планировка, която е проектирана в хармония с цялостната концепция на фасадата.

Освен с отличната си локация, “COMFORT RESIDENCE” се отличава и с изключително съвременната си визия. Строгите геометрични форми са основния елемент за постигане на модерното звучене. Архитектурният стил на сграда е минималистичен. Преобладават едрите и отчетливи обеми, чиято основна цел е да изпъкне семплата красота на “COMFORT RESIDENCE”. Динамиката по фасада се характеризира с контраста между белия цвят, символизиращ чистотата и сивия, който придава дълбочина. Търсен е композиционният елемент на едрата бяла ивица, която умело се отделя, чрез акцентиране на ритмично разположен дървесен фладер по част от балконите, завършващи със зеленина, която замества класическите парапети. Цялостният силует на сградата е подчертан чрез фасадното осветление, което придава запомняща се визия и през нощта. Всеки един от тези детайли допринася за комфорта и уюта на съвременното жилище, които ще почувстват бъдещите собственици.

Клиент: TASKOV & STOYANOV
Главен Изпълнител: ELITE Building Company
Консултант: LUXIMMO Finest Estates
Местоположение: България, гр. София, р-н Овча купел
Функционален тип: Жилищна сграда с магазини, гаражи и подземни гаражи
|Площ УПИ| 1302 м2
|РЗП| 4 505 м2
Фаза: В Строеж
Година на проектиране: 2018