25 юни 2018 - С водосвет и първа копка стартира строителството на CASTANEA RESIDENCE

С водосвет и първа копка стартира строителството на CASTANEA RESIDENCE. Един проект, чиято архитектура е изцяло дело на архитектурно studio CREATIVE. Вярваме, че CASTANEA RESIDENCE ще бъде отличен пример за публично-частно партньорство и емблема на район "Овча купел".

Сградата се състои от две основни тела - по-голямото е жилищно с магазини и подземна паркинг зона, по-малкото е за административните нужди на Столична общината, район "Овча купел".

Въпреки различното предназначение, постигнахме усещане за цялост, посредством специфичността на основните архитектурни елементи и обща линия на партерното ниво. В жилищната част има 40 апартамента с разнообразни разпределения, разположени на пет етажа. На партера има 7 магазина и фоайе към жилищната част.

Първа копка на "CASTANEA RESIDENCE"

Модерният облик на CASTANEA RESIDENCE e постигнат посредством едри обеми, елегантни форми и добре преценени архитектурни детайли, които оформят стегната и уютна композиция. Основния цвят на сградата е бял, за да придава усещане за чистота и изтънченост и да служи, като платно за постигане на контраст между останалия ансамбъл от различни материали, като бял варовик, светъл травертин, гранит, метал и стъкло.

Безупречната архитектура, добрата и комуникативна локация и висококачественото изпълнение, ще превърне CASTANEA RESIDENCE в неповторим проект на територията на квартал Овча купел, с което вярваме, че ще оставим запомнящ се отпечатък в цялостния облик на района.

Инвестицията надхвърля 4 млн. лв., а срокът за завършване е септември 2020 г.

Визуализация на жилищна сграда "CASTANEA RESIDENCE"

Клиент | Столична Община, IDEA HOME
Местоположение | България, гр. София, р-н. Овча купел, ул. Любляна
Функционален тип | Жилищна сграда с магазини, гаражи и подземни гаражи и
Административна сграда за нуждите на район „Овча купел”
Площ УПИ | 2 370 м2
РЗП | 6 238 м2
Фаза | В строеж
Година на проектиране | 2017