CASTANEA

Жилищна сграда с магазини, гаражи и подземни гаражи и Административна сграда за нуждите на район „Овча купел”

Вдъхновение за името на новата сграда на IDEA HOME почерпихме от Кестена "CASTANEA". Освен, че за много от жителите на столицата, дървото продължава да бъде символ на града, растението е натоварено с голяма символика и по света. Архитектурата на CASTANEA е многокомпонентна, стилна и елегантна, съобразена с всички съвременни тенденции.

Castanea Residence се състои от две основни тела. Едното от които е на шест, а другото на три етажа, ясно определящи характерната функционалност. Въпреки различното предназначение, постигнахме усещане за цялост, посредством специфичността на основните архитектурни елементи и обща линия на партерното ниво. По-голямото тяло е жилищно, с магазини и подземна паркинг зона, а по-малкото е предвидено изцяло за административните нужди на Столична община район "Овча купел".

Модерният облик на CASTANEA e постигнат посредством едри обеми, елегантни форми и добре преценени архитектурни детайли, които оформят стегната и уютна композиция. Основния цвят на сградата е бял, за да придава усещане за чистота и изтънченост и да служи, като платно за постигане на контраст между останалия ансамбъл от различни материали, като бял варовик, светъл травертин, гранит, метал и стъкло.

Безупречната архитектура, добрата и комуникативна локация и високо качественото изпълнение, прави CASTANEA неповторим проект на територията на квартал Овча купел, с което вярваме че ще оставим запомнящ се отпечатък в цялостния облик на района.

Клиент | Столична Община, IDEA HOME
Местоположение | България, гр. София, р-н Овча купел, ул. Любляна
Функционален тип | Жилищна сграда с магазини, гаражи и подземни гаражи и
Административна сграда за нуждите на район „Овча купел”
Площ УПИ | 2 370 м2
РЗП | 6 238 м2
Година на проектиране | 2017
Година на реализация | 2021
Специална нагрда - Национален конкурс сграда на годината 2021