lake UP

Модерна жилищна сграда край Панчаревското езеро

lake UP е модерна жилищна сграда разположена сред красивия Панчаревски пролом, непосредствено над езерото и до не безизвестния ресторант "Лебед". Местността е гориста предимно с иглолистни и широколистни дървесни видове, като смърч, бор, ела и дъб. Сградата е ситуирана в имот с триъгълна форма и голяма денивелация от приблизително 5 метра. Решението за позиционирането на сградата е взето след прецизно обследване така, че да бъде възможно най-функционално и съответно да запази най-много от заварените дървесни видове.

Внимателно подбраните естествени материали, които са вложени в екстериора я вписват умело в богато озеленената среда. Основната идея за фасадното оформление е продиктувана от природните дадености, като асиметричните вертикални дървесни ламели, които напомнят за това как природата би ги осеяла. Всички елементи допълват даденостите от флората на гористата местност. Нивата на сградата са прекъснати чрез елегантна пауза с естествен камък, която придава допълнителна динамика на визията. Просторните лоджии и панорамните прозорци разположени по цялата височина на помещенията, създават връзка между вътрешните пространства и заобикалящата я природа, както и голяма интензивност на осветяване.

lake UP е проектирана изцяло за жилищни нужди, като е решена в четири надземни и един подземен етаж предвиден изцяло за паркинг зона. Състои се от общо 17 функционални апартаменти, съобразени с всички нужди на бъдещите собственици. В рамката на имота са запазени голяма част от съществуващата флора, която заедно с новозасадените дървесни видове ще допълнят ландшафтната атмосфера около сграда. Богато озеленените пространства преливат и в индивидуални дворни зони.

Обемното решение на сградата следва правилна геометрична форма с добре вписана фасадна композиция в цялостния облик на зоната. Визията на сградата е минималистична и модерна. Всеки един от детайлите допринася за комфорта и уюта на съвременното жилище, което ще почувстват бъдещите собственици.

Клиент | Т-ТИЙМ БИЛДИНГ
Местоположение | България, гр. София, район Панчарево
Функционален тип | Жилищна сграда с гаражи и подземни гаражи
Площ УПИ | 1 338 м2
РЗП | 2 205 м2
Фаза | В строж
Година на проектиране | 2021