КАНСО

КАНСО е чистота, елегантност, уют и хармония, обединени в модерна архитектура

КАНСО - 360° панорама

КАНСО е архитектурен проект вдъхновен от дзен философията, създаваща усещане за движение, динамика и стремеж за изразяване по естествен начин.

Визията е отражение на динамичния и съвременен начин на живот, балансиран от изчистени и ясни форми, подчертани чрез естествени материали.

КАНСО е композиция от две сгради. СГРАДА 1 е проектирана с по-ниска етажност и е разположена в южната част на имота, а СГРАДА 2 е десет етажна и е проектирана в северната част на имота. Ситуирането им е съобразено и обследвано с лятното и зимното слънцестоене, с цел осигуряване на постоянна естествена светлина и ослънчаване на апартаментите на партерно ниво.

Всяка от сградите е с по два жилищни входа за обособяване на по-малки общи части. Комплексът е разположен в близост до бул. Цар Борис III и бул. Александър Пушкин, но на достатъчно отдалечено място от градския шум, за да не се нарушава комфортът на живущите.

КАНСО е безупречно качество, функционални разпределения и стилна архитектура.

КАНСО е чистота, елегантност, уют и хармония, създаващи съвременен начин на живот.

КАНСО е естествено допълнение на природата, посредством вложените материали - камък, дърво и желязо, очертаващи ясна композиция.

КАНСО е един добър пример за съвременно архитектурно решение.

На партерно ниво в СГРАДА 1 са разположени офиси, покрит паркинг, осигуряващ паркоместа за девет автомобила и покрита двулентова рампа отвеждаща до подземен паркинг с необходимия брой автомобили за живущите. На второ, трето и четвърто ниво са проектирани 30 апартамента с различна големина и изложение.

На партерното ниво в СГРАДА 2 са проектирани четири тристайни апартамента със собствени богато озеленени дворове. На другите девет нива са разположени 72 апартамента, като всеки от тях е с благоприятно изложение и прилежаща към него просторна лоджия.

Всяка лоджия е проектирана с естествени дървени ламели, окачени на сух монтаж и прозорци тип „панорамни“. Всички те са подчертани от обемни рамки, образуващи хармонична композиция. Облечени са в естествен фрезован под ъгъл камък и стоманен парапет, който продължава движението от камъка, рамките са ключови елементи, които придават уникален вид и цялостната визия на двете сгради.

Клиент | IDEA HOME
Местоположение | България, гр. София
Функционален тип | Комплекс от жилищни сгради с офис, гаражи и подземни гаражи
Площ УПИ | 3 343 м2
РЗП | 12 147 м2
Година на проектиране | 2018
Година на реализация | 2024