Еднофамилна къща Драгалевци

Еднофамилната къща се намира във вилната зона на кв. Драгалевци, гр. София, в имот с изразена денивелация на север, където е по-нисък.
Желанието на Възложителите е да имат просторен дом с модерна визия и естествени материали, с голям и равен южен двор и гледка към Витоша, въпреки денивелацията.
На полувкопания етаж са разположени двоен гараж, фитнес със сауна и баня, машинни и складови помещения както и стълбищна клетка.
На 1-ви етаж са ситуирани атриум с въздух пространство през два етажа, където са разположени главния вход, стълбища към сутерен и втори етаж и връзка с останалите помещения, обща баня, мокро помещение, спалня за гости със собствена баня, обширна дневна с трапезария и панорамна връзка с южния двор посредством плъзгащи се витрини, кухня и покрита тераса с барбекю и камина пред нея.
На 2-ри етаж са предвидени две детски спални с дрешници, обща баня на етажа, офис и родителска спалня с дрешник, собствена баня и тераса, гледаща на юг към двора.
По желание на Възложителя фасадите ще се оформят с каменна облицовка (тип глиц зидария), силикатна мазилка и дървена обшивка с тиково дърво Ипе съгласно фасадното решение. Вложени са и детайли, изпълнени с композитен алуминиев панел. Покривът е предвиден със сиви бетонови шиндли. Проектиран е дренаж навсякъде около сградата за отвеждане на високите подпочвените води, характерни за района.
Сградата ще се отоплява/охлажда на подово отопление и конвектори, които се захранват от термопомпа въздух-вода и газов котел. В баните, фитнесът и офис помещението е предвидена принудителна вентилация.

Клиент | Частно лице
Местоположение | България, гр. София, кв. Драгалевци
Функционален тип | Еднофамилна Жилищна Сграда с Гараж
Площ УПИ | 1 102 м2
РЗП | 630 м2
Година на проектиране | 2017
Година на реализация | 2020