HORO

Жилищна сграда с изтънчена визия и строга елегантност

Жилищна сграда HORO е разположена в един от предпочитаните квартали в гр. София – Овча купел. Разположен на ул. Народно Хоро в близост до бул. Монтевидео, Нов Български Университет, редица здравни заведения, парк Кукуряк, зелени площи, спирки на масовия градски транспорт и трети лъч на метрото. Това прави имота атрактивен и предпочитан от съвременния гражданин. Основният достъп към сградата е от север по ул. Народно хоро.

Метафората за "зелена поляна" е използвана умело, като основната идея за вложените материали в екстериора на сградата. Основата на фасадата решена в маслено зелен нюанс, вдъхновен от свежестта на зеленината. Цветът, акцентиращ по ламелите и дограмата на сградата, е продиктуван от дървесните и храстовидни видове по "зелената поляна", а хоризонталните гранитни плоскости в мек кафяв оттенък разположени ритмично по фасадната плоскост, напомнят на скалните образувания и каменни групи по "зелената поляна". Използваните материали по екстериора на сградата създават усещане за строга елегантност и изтънченост, а тяхното качество ще осигури дълъг живот, лесна поддръжка и ниски енергийни разходи. Избраните материали и цветове по фасадата се вписват благоприятно в заобикалящата околна среда и придават модерно и изчистено излъчване.

HORO е проектирана изцяло за жилищни нужди, като е решена в седем надземни и един подземен етаж предвиден изцяло за паркинг зона. Състои се от общо 54 различни по големина, изложение и функция апартаменти, съобразени с всички нужди на бъдещите собственици. В рамката на имота са запазени съществуващите средно високи бели смърчове, които заедно с ново проектираните дървесни и храстовидни видове ще допълнят природната атмосфера около жилищната сграда. Богато озеленените пространства преливат в индивидуални дворни пространства и зони за отдих.

Обемното решение на сградата следва правилна геометрична форма с ясно изразена фасада и хоризонтални акценти, които добавят минималистична и запомняща се визия. Множеството иглолистни и широколистни дървесни видове дават усещане за извънградска атмосфера. Посредством големите френски прозорци, разположени по цялата височина на помещенията е постигната ефирност на сградата, висока интензивност на осветяване и връзка между дома и заобикалящата го околна среда.

Цялостният силует на сградата е подчертан чрез фасадното осветление, което придава запомняща се визия и през нощта. Всеки един от тези детайли допринася за комфорта и уюта на съвременното жилище, което ще почувстват бъдещите собственици.

Клиент | IDEA HOME
Местоположение | България, гр. София, кв. Овча купел
Функционален тип | Жилищна сграда с гаражи и подземни гаражи
Площ УПИ | 1 423 м2
РЗП | 5 200 м2
Фаза | В строеж
Година на проектиране | 2020