Хоризонти PLATINUM

Създаден да впечатлява

Жилищна сграда Хоризонти - PLATINUM е новият проект на studio CREATIVE в гр. Варна. Разположена в имот между две улици и предизвикателна денивелация от 9 м. Проект, който не само създава приятна среда за живот, но и доставя необходимото удобство и усещане за престиж на жителите. Комплексът се отличава с модерна визия, иновативна архитектура и прецизност до най-малкия детайл. В свободната площ около комплекса са предвидени богато озеленени и терасирани паркови зони, разделени на отделни кътове за разходка, отдих и игра.

Позиционирането на сградата в парцела е съобразено изцяло с изискванията на зоната. Обемно-пространственото решение е оформено от три основни и един допълващ обем, който прави връзката с бъдещото развитие на съседния имот. Композицията е оформена от ортогонално транслирани обеми в различна височина и посоки. Обемите варират между 9 и 10 етажа с изключение на свързващия обем към съседния имот който е на 5 етажа съобразно изискването на действащия подробен устройствен план. Всеки от обемите е подчертан с характерна форма и различен цвят, като по този начин се създава прочита на композицията.

Основния автомобилен и пешеходен достъп до сградите е осигурен от две места, западно по улица Мир и източно по улица Професор д-р Ванко Ванков. Подземните паркинги следват денивелацията на имота, като преминават плавно от полуподземно в изцяло подземно ниво. Там са позиционирани прилежащи гаражи, паркоместа, велопаркинг и складови помещения.

Хоризонти - PLATINUM е сграда с изцяло жилищна функция и предлага различни по големина и изложение апартаменти, проектирани с правилни геометрични форми позволяващи лесна адаптация към бъдещите си ползватели. На последния етаж са проектирани многостайни апартаменти тип "PENTHOUSE" с просторни помещения и големи тераси.

Архитектурното оформление на сграда е базирано на вертикално раздвижени обеми. Тази динамика се подчертава от различните по ширина вертикални елементи, разположени ритмично и образувайки хармоничен прочит на цялостната композиция. Използвани са меки, но контрастни цветови нюанси изразяващи строг и запомнящ се характер. При изграждането на композицията е търсена открояваща се визия, която да изпъкне от заобикалящата я среда.

Още по-впечатляваща е фасадната плоскост през нощта, тъй като е използвано осветление, което да подчертае изразителните вертикалните линии. Сградата съчетава в себе си индивидуален начин на живот, уют и хармония.

Хоризонти PLATINUM в YouTube

Клиент | Home2U
Местоположение | България, гр. Варна, ул. Мир
Функционален тип | Жилищни сгради с гаражи и подземни гаражи
Площ УПИ | 3 360 м2
РЗП | 15 720 м2
Фаза | В строеж
Година на проектиране | 2022