Home2U - PARADISE

Жилищна сграда от ново измерение

"Home2U - PARADISE" е съвременна жилищна сграда, разположена в динамичен и развиващ се район, както и в непосредствена близост до "Южен парк" и "Ловен парк". Добрата локация и новоизградената инфраструктура на бул. "Черни връх" и ул. "Филип Кутев", както и метро станция "Витоша", правят достъпа бърз и удобен. Освен добрата локация и новоизградена инфраструктура, за района може да се счита за приоритет близостта до мол "Парадайс", детски градини, училища, хипермаркети, паркове, "Зоологическа градина - София", както и търговски комплекси.

Водещото при проекта беше да създадем емблематична и запомняща се сграда, която да бъде в унисон с технологичността на района, в който е разположена. Следвайки застроителния план и необходимостта от конкретни отстояния с цел запазване на осветеността на съседните имоти, бе продиктувана форма, която успяхме да обобщим и усвоим във функционално отношение. Отново продиктувано от застрояването, сградата се наложи да бъде разделена на два отчетливи трапецовидни обема, единият скосен под 45° посока север юг, а другия под 72° посока юг север. По този начин освен, че елиминираме засенчването на сградите в съседните имоти, осигуряваме и максимално ослънчаване на нашата сграда. Отчетливите форми облечени с естествени материали от високо качество и произведени от лидери на световния пазар, като структурно остъкляване, стъклофибърни плоскости с фино смлени каменни частици и HPL плоскости с мек дървесен фладер, създават високо ниво на елегантност. Смяната на материалите става на места, на които да бъде подчертана допълнително динамиката в обемите на сградата. Избраните материали и прецизното изпълнение ще елиминират амортизацията от атмосферните условия във времето.

Функционално сградата е решена на 9 надземни нива и едно подземно. Състои от 36 апартамента, различни по вид и големина, като за всеки един е обърнато специално внимание за неговия комфорт на обитаване. На първото надземно ниво са разположени заведение за хранене и пекарна. Подземното ниво е предвидено изцяло за нуждите на гарирането, като там са разположени 31 паркоместа. За ценителите на хубавата гледка на последните етажи в двете тела са проектирани просторни апартаменти тип "PENTHOUSE" на две и три нива и гледка, създаваща усещане за различен мащаб над големия град и заобикалящите го планини.

Клиент | Home2U
Местоположение | България, гр. София, р-н Лозенец, бул. Черни връх
Функционален тип | Жилищна сграда с пекарна, заведение за хранене и подземни гаражи
Площ УПИ | 879 м2
РЗП | 3 890 м2
Фаза | В строеж
Година на проектиране: | 2020