FOUNTAINS

Жилищен комплекс със заведение за хранене и подземен паркинг

Фонтани е жилищен комплекс, който е част от "Зеленият квартал" и се състои от три жилищни сгради с модерен дизайн и хармонична среда разположени на няколко минути пешеходно разстояние до Южния парк, Paradise Center, метростанция "Витоша". В отговор на съвременните енергийни стандарти, както и на изискванията на клиентите, които ценят качествените решения, сградите са с енергиен клас А, с най-висока степен на енергийна ефективност и с оптимални енергийни характеристика.

В динамичния и същевременно успокояващ урбанистичен пейзаж на този комплекс се открояват три четириетажни сгради, които съчетават съвременна архитектура с хармонична природна среда. Тези сгради представят модерния стил чрез изчистени линии, елегантни фасади и функционални пространства.

Фасадите на сградите са проектирани с внимание към детайла, използвайки висококачествени материали като стъкло, бетон, ширкоформатни керамични плоскости и метал, които създават усещане за лекота и прозрачност. Големите прозорци позволяват максимално проникване на естествена светлина, подчертавайки връзката между интериора и екстериора.

Зелените пространства между и около сградите са основен елемент от дизайна, създавайки уютна и релаксираща атмосфера. Озеленените площи, пешеходните алеи и местата за отдих са внимателно проектирани, за да предложат на жителите възможност за почивка и релакс в естествена среда, без да напускат границите на комплекса. Сградите предлагат широк спектър от удобства за своите обитатели. Просторните тераси предоставят възможност за наслада от прекрасната гледка към зелените пространства и околността. Вътрешните дворове са оборудвани с уютни места за сядане, перголи и градински елементи, които насърчават социалните контакти и активния начин на живот.

Интериорите на апартаментите са проектирани с мисъл за удобство и функционалност, като предлагат оптимални решения за съвременния начин на живот. Високите тавани и отворените планировки допринасят за простор и свобода на движение, докато внимателно подбраните материали и завършващи елементи добавят нотка на елегантност и лукс.

Комплекс "Фонтани" е отличен пример за съвременна архитектура, която съчетава модерния дизайн с природната красота и екологичната устойчивост. Комплексът предлага комфортен и качествен начин на живот, обграден от зеленина и удобства, които създават идеални условия за обитаване и релаксация.

Клиент | ЗЕЛЕНИЯТ КВАРТАЛ ФОНТАНИ
Местоположение | България, гр. София, ул. Гатьо Шишков
Функционален тип | Жилищен комплекс със заведение за хранене и подземен паркинг
Площ УПИ | 7 565 м2
РЗП | 15 290 м2
Фаза | В проект
Година на проектиране | 2024