COMFORT RESIDENCE "Симеоновско"

Жилищна сграда от четири секции - три жилищни и една общественообслужваща, гаражи и подземни гаражи

Жилищна сграда Comfort Residence "Симеоновско" е разположена в най-високата част на Студентски град, там, където динамиката на града се прелива в спокойствието на планината, там където забързаното ежедневие преминава в лежерността на уюта в дома. Сградата се състои от три жилищни секции и една офисна, която е ситуирана на север, за да поеме неблагоприятното изложение. По този начин жилищата са усвоили останалите благоприятни изложения и безценната гледка към Витоша планина, както и широката панорама към града.

Във функционално отношение първа, втора и трета секция са решени на пет, седем и осем жилищни етажа с общо 118 апартамента проектирани изцяло в правилни ортогонални форми, създавайки максимален комфорт на живущите и лесно усвояване на интериорните пространства. В партерните етажи са разположени 33 гаража с прилежащи складове и помещения за общи нужди. Сутерените на първа и втора секция са обособени изцяло със складове, а на трета с паркоместа. Четвърта секция е решена на осем етажа, като са отредени с общественообслужващата функция и са разположени по два офиса с изцяло отворени пространства, очаквайки индивидуалното трансформиране, както и сутерен, в който са обособени паркоместа.

Търсеният стил на сградата е модерен с чисти и ясни форми в хоризонтално и вертикално направление. Чрез повтарящите се елементи се създава чувство за ритъм, елегантност и комфорт в цялостното възприятие на обемите.

Клиент: TASKOV & STOYANOV
Главен Изпълнител: ELITE Building Company
Консултант: LUXIMMO Finest Estates
Местоположение: България, гр. София, р-н Студентски, бул. Симеоновско шосе
Функционален тип: Жилищна сграда от четири секции - три жилищни и една общественообслужваща, гаражи и подземни гаражи
|Площ УПИ| 3392 м2
|РЗП| 14 415 м2
Фаза: В Строеж
Година на проектиране: 2018