BUDILNIK

Жилищна сграда с офис и гаражи

Жилищна сграда "БУДИЛНИК" е разположена в квартал Павлово, район който е застроен предимно с нискоетажни сгради. Обемното решение на сградата се отличава с изключително съвременната си визия, строгите геометрични форми са основният елемент за постигане на модерното звучене. Архитектурният стил на сграда е минималистичен. Преобладават едрите и отчетливи обеми, чиято основна цел е да изпъкне семплата красота на сградата. Динамиката по фасада се характеризира с контраста между белия цвят, символизиращ чистотата и тъмно кафявия, който придава дълбочина и уют. Търсената композиция е посредсвом бялата основа по, която умело са разиграни прозорците и частичните кафяви акценти с цел създаване на динамика.

Цялостният силует на сградата е подчертан чрез фасадното осветление, което придава запомняща се визия и през нощта. Предвиден е един главен и един второстепенен вход със съответната вертикална комуникация - стълбищна клетка и асансьор. В обекта са проектирани 25 апартамента, от които всички с поне една зона към благоприятно изложение.

Сградата е проектирана на шест надземни етажа. На партерния етаж са обособени индивидуални гаражи, офис и апартамент с прилежащ двор, както преддверие. Жилищните нива са усвоени с по пет просторни апартамента с две и една спални.

Клиент: CAPITALEX BUILDING
Местоположение: България, гр. София, р-н Витоша
Функционален тип: Жилищна сграда с офис и гаражи
|Площ УПИ| 1 227 м2
|РЗП| 2 830 м2
Фаза: В проект
Година на проектиране: 2019