BOUTIQUE RESIDENCE - South Park

Жилищна сграда с гаражи и подземни гаражи

Новата сграда BOUTIQUE RESIDENCE - South Park е ситуирана в един от най-предпочитаните райони за живеене в София. Благодарение на близостта му до Южния парк, неговата свежест, растителност и комуникативност, този район се счита за луксозен и престижен. Проектът представлява едно от последните попълнения в цялостния ансамбъл от сгради със свързано застрояване по улица Луи Айер, като тук видимо отражение е оказал модерният ни подход. Водещото при архитектурата на сградата са едрите обеми, обрамчени чрез HPL плоскости и подчертани от тъмен композитен материал. Те преливат в ефирната фасадна плоскост, решена със структурно остъкляване. Вложените материалите, като камък, дърво и стъкло са съобразени с всички съвременни тенденции и я правят едно естествено допълнение на природните дадености от заобикалящата я среда на парка.

Проектирахме сградата така, че когато я погледне човек да се пренесе в измерението на мечтите- за това как разхожда децата си или пък домашните любимци, тича за здраве или просто релаксира сред природа в парка. Просторните балкони и панорамните прозорци, удължават насладата на жителите, превръщайки всеки собственик в изключителен пътешественик на една красива реалност.

Функционално сградата е решена на 7 надземни нива и едно подземно. Състои от 24 апартамента, различни по вид и големина, като за всеки един е обърнато специално внимание за неговия комфорт на обитаване. На първото надземно ниво са разположени 4 индивидуални гаража и 6 паркоместа, проектирани така, че да имат достъп от самата сграда. Подземното ниво е предвидено изцяло за нуждите на гарирането, като там са разположени 14 паркоместа и 8 склада, а също и абонатна станция, захранвана от ТЕЦ.

Локацията на сградата в близост до един от най-известните столични шопинг центрове Mall Paradise създава възможност на хората, които обичат забързаното ежедневие, да намерят своето ново жилище. В околното пространство на BOUTIQUE RESIDENCE - South Park сме наблегнали максимално на възможността за озеленяване, защото какво по-хубаво от това, вкъщи да е в непосредствена близост до красивите раззеленени дървета през пролетта, носещи прохлада през лятото, красота през есента и бял уют през зимата.

Клиент | TASKOV & STOYANOV
Консултант | LUXIMMO Finest Estates
Местоположение | България, гр. София, р-н Триадица
Функционален тип | Жилищна сграда с гаражи и подземни гаражи
Площ УПИ | 673 м2
РЗП | 3 188 м2
Година на проектиране | 2020
Година на реализация | 2022