ASSO HOME

Жилищна сграда

Жилищна сграда "ASSO HOME" е разположена на тихо и спокойно място в старата част на кв. Овча купел в близост до минералната баня от където е повлияна визията и. Сградата е ситуирана към вътрешната част на имота с цел постигане на максимално южно изложение и простор. Сградата е с контролиран достъп с цел уединение и спокойствие, като дворното пространство е богатото озеленено и обособено с кътове за игра, отдих и рекреация, което преминава и в индивидуални дворни площи. Предвиденото остъкляване на сградата е посредством големи прозорци, които са тип "френски" разположени по цялата височина на помещенията, които създават връзка между вътрешните пространства и зеленината в двора, както и голяма интензивност на осветяване. Фасадното оформление е с правилни ортогонални форми с класически елементи, който създават строга индивидуалност на сградата и същевременно модерен облик.

Функционално сградата е решена на 4 етажа с общо 13 апартамента, проектирани изцяло в правилни форми, придавайки приятно усещане и лесно усвояване на интериорните пространства. В партерния етаж са разположени 3 апартамента с обособено дворно пространство посредством декоративни огради и вечно зелени храсти, което е продължение на цялостното озеленяване в имота.

Стилът на сградата е класически в унисон с района, като основни акценти са декоративните пиластри до прозорците, ъгловите фугирани панели, както и корнизите. Фасадата е решена в два цвята, като основния е светло сив в топлата гама и бял за акцентите.

Клиент: ASSO GROUP
Местоположение: България, гр. София, р-н Овча купел
Функционален тип: Жилищна сграда
|Площ УПИ| 1285 м2
|РЗП| 1180 м2
Фаза: В Строеж
Година на проектиране: 2019