Жилищни сгради - бул. България

Проект на Жилищни сгради с офиси, магазини, гаражи, подземни гаражи и трафопост м.Манастирски ливади - Запад, гр. София.

Проектът се състои от две луксозни класически сгради, който са ситуирани в близост до бул. България и в същото време достатъчно далече за да има максимален комфорт на жилищното обитаване. Парцелът е с трапецовидна форма и е равнинен.

Във функционално отношение сградите са предвидени за жилищно строителство с офиси, магазин, гаражи и подземни гаражи. Нивата са усвоени както следва: На сутеренния етаж /кота ˗3.45/ е разположен общ паркинг с 28 паркоместа, към всички е осигурена прилежаща зона за маневриране и рампа, също така има 39 мазета, обслужващи нуждите на апартаментите. Вертикалните комуникации са асансьор и стълбищна клетка, както и рампа обслужваща нивата от ±0.00 до ˗3.45. На Партерния етаж /кота ±0.00/ са разположени проход, обслужващ надземните и подземни гаражи, вход с преддверие към жилищната част, място за охрана, десет офиса, един магазин, пет двойни гаража, както и стълбищна клетка с асансьор. От първи до седми етаж са разположени по два тристайни, три двустайни апартамента и едно ателиета, както и стълбищна клетка с асансьор. На осми жилищен етаж са разположени един мезонет с изход на кота +26.25, на която има к.бокс, баня и тераса, два двустайни апартамента, един едностаен апартамент и едно ателие, както и стълбищна клетка с асансьор.

Възложител и Изпълнител | IDEA BUILDINGS
Местоположение | България, гр. София, кв. Манастирски ливади, бул. България
Функционален тип | Многофамилна Жилищна Сграда с Офиси, Магазини, Гаражи и Подземни Гаражи
РЗП Сграда 1 и 2 | 10 030 м2
Година на проектиране | 2015
Година на реализация | 2018