Жилищна сграда - Любляна

Проект на Жилищна Сграда с Аптека, Магазини и Подземни гаражи м. Овча купел, гр. София.

Луксозната жилищна сграда „ЛЮБЛЯНА” се намира в тихия и зелен столичен квартал „Овча купел”. Сградата е продължение на концепцията на фирмата инвеститор за поддържане на класическата архитектура и облагородяване на околната среда в района. Сграда „ЛЮБЛЯНА” се състои от сутерен, партер и пет жилищни етажа, като на сутеренния етаж са разположени паркоместа, на партерния етаж са разположени аптека, магазин, кафе-аперитив и козметично студио, както и вход към жилищната част и вертикални комуникации - асансьор и стълбищна клетка.

Жилищните етажи са със следното разпределение: на 1, 2, 3 и 4 жилищни етажи (коти +3,40;+6,20;+9,00;+11,80) са разположени по два тристайни апартамента, един двустаен и едно ателие. На кота +14,60 м са разположени два тристайни апартамента и осем тавански помещения, обслужващи складовите нужди на апартаментите.

Архитектурата показва класически европейски стил, силует и изчистен дизайн, по-този начин сградата се откроява с индивидуалност, като акцент в съществуващата архитектурна среда и същевременно използваните модернистични елементи я вписват хармонично в околното пространство. При проектирането специално внимание е обърнато за постигане на добро изложение, функционалност и чувство за комфорт в разпределенията на апартаментите. Сградата е изпълнена с висококачествени материали, нови технологии и висококвалифициран труд

Възложител и Изпълнител | IDEA BUILDINGS
Местоположение | България, гр. София, кв. Овча купел, ул. Любляна
Функционален тип | Многофамилна Жилищна Сграда с Магазини и Подземни Гаражи
РЗП | 1 750 м2
Година на проектиране | 2011
Година на реализация | 2013