Списание "ГРАДЪТ" - брой 6, ноември / декември 2018 г.

studio CREATIVE - арх. Крум Сергеев, арх. Георги Палов, арх. Ивелин Михалев"

STUDIO CREATIVE

  • Арх. Георги Палов
    Архитектурата е разнообразие от предизвикателства, които трябва да се преодоляват всеки ден за всеки един обект. Макар и често изморително, остава удовлетворението от добре свършената работа и доволните клиенти. Усъвършенствайки се всеки ден, не спирам да виждам нови възможности и решения в архитектурното проектиране.
  • Арх. Крум Сергеев
    За мен архитектурата е изкуство пряко ангажирано с обществото, с изграждането на околната среда, която помага на всеки един от нас да се чувства по-благоприятно, общувайки с нея. С всеки проект се старая да създам все по-интересни и новаторски архитектурни решения.
  • Арх. Ивелин Михалев
    В проектите си винаги търся хармония и баланс между отделните елементи. Естетика и функционалност, подчертани с колоритно озеленяване, са водещите мотиви в търсене на добри и качествени архитектурни решения. Целта ми е да създавам цялостна и уютна среда, която да носи спокойствие на своите обитатели.

KANSO

БЪДЕЩЕТО СИ НАМЕРИ ФОРМА!

KANSO е архитектурен проект вдъхновен от дзен философията, създаваща усещане за движение, динамика и стремеж за изразяване по естествен начин. Визията е отражение на динамичния и съвременен начин на живот, балансиран от изчистени и ясни форми, подчертани чрез естествени материали. KANSO е композиция от две сгради. СГРАДА 1 е проектирана с по-ниска етажност и е разположена в южната част на имота, а СГРАДА 2 е десет етажна и е проектирана в северната част на имота. Ситуирането им е съобразено и обследвано с лятното и зимното слънцестоене, с цел осигуряване на постоянна естествена светлина и ослънчаване на апартаментите на партерно ниво. Всяка от сградите е с по два жилищни входа за обособяване на по-малки общи части. Комплексът е разположен в близост до бул. Цар Борис III и бул. Александър Пушкин, но на достатъчно отдалечено място от градския шум, за да не се нарушава комфортът на живущите. KANSO е безупречно качество, функционални разпределения и стилна архитектура. KANSO е чистота, елегантност, уют и хармония, създаващи съвременен начин на живот. KANSO е естествено допълнение на природата, посредством вложените материали - камък, дърво и желязо, очертаващи ясна композиция. KANSO е един добър пример за съвременно архитектурно решение.

КЛИЕНТ IDEA HOME
ПРОЕКТАНТ арх. Крум Сергеев, арх. Георги Палов, арх. Ивелин Михалев
МЕСТОПОЛОЖЕНИЕ София, бул. "Цар Борис III" и бул. "Александър Пушкин"
ПРОЕКТ Комплекс от жилищни сгради
ПЛОЩ УПИ 3343 кв.м
РЗП 12 147 кв.м

KANSO

COMFORT RESIDENCE

МИНИМАЛИЗЪМ И СЕМПЛА КРАСОТА

Новата сграда в семейството COMFORT RESIDENCE е ситуирана в един от най-бързо развиващите се квартали в София – Овча купел, в близост до метростанция, МБАЛ, детски градини, пазар и големи зелени площи. В шестетажната жилищна сграда са разположени 42 апартамента с максимално благоприятни изложения и гледка към планината Витоша. Разпределенията са функционални съобразени с всички нужди на бъдещите си собственици. На партерното ниво са разположени девет магазина, два гаража, както и паркинг за велосипеди. Подходът към подземното ниво е покрит с озеленени перголи отвеждащи автомобилите към прилежащи паркоместа, отредени за всеки апартамент. Жилищният вход към сградата е заобиколен от асиметрични зелени площи с места за отдих преливащи от вертикалната планировка, която е проектирана в хармония с цялостнaта концепция на фасадата. Освен с отличната си локация, COMFORT RESIDENCE се отличава и с изключително съвременната си визия. Строгите геометрични форми са основния елемент за постигане на модерното звучене. Архитектурният стил на сграда е минималистичен. Преобладават едрите и отчетливи обеми, чиято основна цел е да изпъкне семплата красота на COMFORT RESIDENCE. Динамиката по фасада се характеризира с контраста между белия цвят, символизиращ чистотата и сивия, който придава дълбочина.

КЛИЕНТ TASKOV & STOYANOV
КОНСУЛТАНТ LUXIMMO Finest Estates
ПРОЕКТАНТ арх. Крум Сергеев, арх. Георги, Палов, арх. Ивелин Михалев
МЕСТОПОЛОЖЕНИЕ София, район "Овча купел"
ПРОЕКТ Жилищна сграда с магазини иподземни гаражи
ПЛОЩ УПИ 1302 кв.м
РЗП 4505 кв.м

COMFORT RESIDENCE - Овча купел

HOPE RESIDENCE

ДИНАМИЧНИ ОБЕМИ И ИЗЧИСТЕНИ ЛИНИИ

HOPE RESIDENCE е жилищна сграда разположена на ул. Йордан Хаджиконстантинов - Джинот, в район застроен предимно с еднотипни сгради от близкото минало, с изразени кубични форми. Съобразявайки се със заобикалящата среда проектирахме сграда, която е отличаваща се за своето време с модерните си обеми, изчистени линии и същевременно е част от заобикалящия я ансамбъл. Сградата е проектирана на девет надземни етажа и един подземен. На партерния етаж са обособени търговски площи и индивидуални гаражи, както просторно преддверие и вертикална комуникация. Жилищните нива са обособени с по два просторни апартамента, съответно с три и две спални и максимално усвоено благоприятно изложение, чрез прозорци тип "френски". Обемното решение на сградата е с чисти и ясно изразени форми. Търсена е динамика посредством отдръпване на балконите на различните етажи, също така и транслирането им във вертикално направление. Фасадното оформление на сградата е решено изцяло с бяла мазилка, с което се създава чистота и изтънченост. Основен акцент е обрамчването около прозорците с HPL плоскости. Парапетът е от триплекс с цел ефирност и по-ясен прочит на обемите на сградата.

КЛИЕНТ СОФИНВЕСТ СТРОЙ
ПРОЕКТАНТ арх. Крум Сергеев, арх. Георги Палов, арх. Ивелин Михалев
МЕСТОПОЛОЖЕНИЕ София, район "Надежда"
ПРОЕКТ Жилищна сграда с магазин и гаражи
ПЛОЩ УПИ 646 кв.м
РЗП 2165 кв.м

COMFORT RESIDENCE - Овча купел