На 16 април 2019г. се състоя първа копка на атрактивната сграда COMFORT RESIDENCE "Овча купел"

На 16 април 2019г. се състоя първа копка на атрактивната сграда COMFORT RESIDENCE - Овча купел. Подобно на останалите проекти от семейството на COMFORT RESIDENCE, новата сграда предлага практични жилища на комуникативна локация в близост до метро и много удобства. Строителната площадка бе официално открита от инвеститорите Никола Стоянов и Камен Тасков стоящи зад реномираната компания "TASKOV & STOYANOV". На събитието присъстваха още архитект Крум Сергеев "studio CREATIVE", чието дело е съвременната сграда, както и архитект Иво Диков от ELITE Building Company, изпълнител на проекта.

Първа копка на COMFORT RESIDENCE - "Овча купел"

Новата сграда в семейството “COMFORT RESIDENCE” е ситуирана в един от най-бързо развиващите се квартали в София – Овча купел, в близост до метростанция, МБАЛ, детски градини, пазар и големи зелени площи.
В шест етажната жилищна сграда са разположени 40 апартамента с максимално благоприятни изложения и гледка към планината Витоша. Разпределенията са функционални съобразени с всички нужди на бъдещите си собственици.

Първа копка на COMFORT RESIDENCE - "Овча купел"

На партерното ниво са разположени девет магазина, два гаража, както и паркинг за велосипеди. Подходът към подземното ниво е покрит с озеленени перголи отвеждащи автомобилите към прилежащи паркоместа, отредени за всеки апартамент. Жилищният вход към сградата е заобиколен от асиметрични зелени площи с места за отдих преливащи, от вертикалната планировка, която е проектирана в хармония с цялостната концепция на фасадата.

Освен с отличната си локация, COMFORT RESIDENCE се отличава и с изключително съвременната си визия. Строгите геометрични форми са основния елемент за постигане на модерното звучене. Архитектурният стил на сграда е минималистичен. Преобладават едрите и отчетливи обеми, чиято основна цел е да изпъкне семплата красота на COMFORT RESIDENCE. Динамиката по фасада се характеризира с контраста между белия цвят, символизиращ чистотата и сивия, който придава дълбочина. Търсен е композиционният елемент на едрата бяла ивица, която умело се отделя, чрез акцентиране на ритмично разположен дървесен фладер по част от балконите, завършващи със зеленина, която замества класическите парапети. Цялостният силует на сградата е подчертан чрез фасадното осветление, което придава запомняща се визия и през нощта. Всеки един от тези детайли допринася за комфорта и уюта на съвременното жилище, които ще почувстват бъдещите собственици.

Визуализация на жилищна сграда "COMFORT RESIDENCE - Овча купел"

Клиент | ТАСКОВ & СТОЯНОВ
Консултант по продажбите | LUXIMMO Finest Estates
Главен Изпълнител | ELITE Building Company
Местоположение | България, гр. София, р-н Овча купел
Функционален тип | Жилищна сграда с магазини, гаражи и подземни гаражи
Площ УПИ | 1 302 м2
РЗП | 4 505 м2
Година на проектиране | 2018
Година на реализация | 2020