На 14 септември 2022г. с водосвет и празнично настроение бе отпразнувана първа копка на жилищен комплекс ТЕРИТОРИЯ.

На 14 септември 2022г. с водосвет и празнично настроение бе отпразнувана първа копка на жилищен комплекс ТЕРИТОРИЯ. Комплексът представя изцяло нова визия за съвременно жилище на 21- ви Век. Проект от бъдещето, в който е съчетан най-добрият световен опит за пълноценен и щастлив начин на живот. Церемонията по откриването на строителната площадка бе официално открита с реч на тема щастието и как комплекс ТЕРИТОРИЯ допринася за него на всеки един собственик, от инвеститора г-н Мартин Сребров стоящ зад известната компания "Home 2U" и "Home 2U Инженеринг". На събитието присъстваха още екипът на "studio CREATIVE", чието дело е грандиозния комплекс ТЕРИТОРИЯ, главният изпълнител на проекта, както и клиенти и гости.

Първа копка на жилищен комплекс ТЕРИТОРИЯ

Развитието и трансформацията на една зона, която дълги години е била организирана като промишлена, индустриална и административна, продължава постепенно в нейното преобразуване и обособояване в предпочитана жилищна територия. Разположен в южната част на град София между река Владайска, бул. Цар Борис III, велоалеи, няколко парка и още мнозина урбанизирани удобства се задава нов и вълнуващ проект, това е TERITORIA.

Първа копка на жилищен комплекс ТЕРИТОРИЯ

TERITORIA е създадена да впечатли и развълнува, разположена върху терен с площ от 11 000 м2 и застроен едва на 20% е нещо, което не може да се срещне в градска среда. Върху свободните приблизително 9 000 м2 са разположени инфинити алея на здравето за крос и разходки, мултифункционално игрище за футбол, тенис и баскетбол, фитнес на открито, детски зони за активни преживявания, зона за четене и кътове, изгубени в зеленина и растителност, за уединение и рекреация. Проектът представлява композиция от 5 сгради с различна височинна вариация между 28м и 50м и индивидуална функционалност, но и същевременно обединени с общ авангарден характер. Изящният дизайн на сградите е изразен, чрез динамиката на острите ръбове, които сменят посоката си на движение през определен интервал, образувайки модули с различна ширина и височина, предназначени индивидуално за всяка от сградите. За луксозното излъчване на цялостната композиция допринасят също така ефирността, създадена от многобройните панорамни прозорци, елементите с бронзово - златист отенък, както и светлинните линии, подчертаващи движението по фасадните елементи. Дизайнът на проекта създава тенденции за съвременен начин на живот.

Визуализация на жилищен комплекс ТЕРИТОРИЯ

Клиент | Home2U
Местоположение | България, гр. София
Функционален тип | Комплекс от жилищни сгради
Площ УПИ | 10 996 м2
РЗП | 40 684 м2
Фаза | В строеж
Година на проектиране | 2021