27 май 2016 - Стартира работата по обект: Жилищна Сграда на ул. Пиротска и ул. Отец Паисий с Първа копка.

На 27.05.2016 Започнаха строителните дейности по жилищна сграда на ул. Пиротска и ул. Отец Паисий. Инвеститор и изпълнител на сградите е Идея Хоум, а проектант е Студио Криейтив.

Сградата е ситуирана в централната градска част на гр. София. Визията е съобразена с околните сгради и техния класически вид, като е вкарана нотка модернистично звучене, за да бъде отличима за своето време. Сградата е семпла с класически елементи и модерен облик, като акцент при нея са ъгловите балкони, които са раздвижени умело без да нарушават функцията на обитаване. Цветово е решена с наситено жълта силикатна мазилка и тъмна дограма, а партерът е облицован с антикиран варовик с растер. Застрояването е свързано с два съседни имота, съответно към ул. Пиротска и ул. Отец Паисий.

Първа копка на жилищна сграда Пиротска

Във функционално отношение сградата е предвидена за жилищно строителство с магазини, гаражи и подземни гаражи. Нивата са усвоени както следва: На сутеренния етаж / кота ˗ 3.20/ е разположен общ паркинг с 22 паркоместа, към всички е осигурена прилежаща зона за маневриране, също така е осигурено второ евакуационно стълбище съобразно с изискванията на пожарната безопасност. Вертикалните комуникации са асансьор и стълбищна клетка, както и платформа обслужваща нивата от ± 0.00 до ˗ 3.20. На Партерния етаж или кота ± 0.00, са разположени проход обслужващ надземните и подземни гаражи, вход с преддверие към жилищната част, рецепция, три магазина, два двойни гаража, както и стълбищна клетка с асансьор. От първи до пети етаж са разположени по два тристайни, три двустайни апартамента и четири складови помещения, както и стълбищна клетка с асансьор. На шести жилищен етаж са разположени един тристаен, три двустайни, един едностаен апартамент и четири складови помещения, както и стълбищна клетка с асансьор.

Нощна визуализация на жилищна сграда Пиротска

Клиент | IDEA HOME
Местоположение | България, гр. София, кв. Център, ул. Пиротска и ул. Отец Паисий
Функционален тип | Многофамилна Жилищна Сграда с Магазини, Гаражи и Подземни Гаражи
Площ УПИ | 501 м2
РЗП | 3 380 м2
Година на проектиране | 2016
Година на реализация | 2018