Проект на Едноетажна Еднофамилна Къща в с. Кътина

Представеният проект е на едноетажна еднофамилна къща, разположена в с. Кътина (местност Могилата, Крушите, манастира), район Нови Искър на гр. София.
Площ на парцела - 1552 кв.м
РЗП - 182,40 кв.м
Теренът е с денивелация от север към юг. Предвиденото застрояване е свободностоящо, на изискуемите отстояния съгласно издадената виза. Кота корниз е 10.00 м.
Сградата е проектирана на едно ниво, което съдържа: антре, 1 тоалетна, 3 спални, 2 бани, дневна, килер и тераса.
Конструкцията на сградата е масивна, с носещи ст.б. колони и греди. Зидовете са с тухла и Итонг. Светлата височина на етажа е 2.90 м.
Довършителните работи ще са: по подове – теракота, гранитогрес и ламинат за стаите. Стените и таваните са с латекс и частично фаянс в мокрите помещения. Дограмата е алуминиева с прекъснат и непрекъснат термо мост или PVC.
Фасадите ще бъдат решени с комбинации от два вида цветни силикатни мазилки и декоративна каменна облицовка за цокъла и частично по стените.

Проект на къща - Хасиенда

Проектът представлява едноетажна еднофамилна къща, разположена в район Нови Искър на гр. София. Стилът на къщата е тип Хасиенда, тъй като е бил съобразен с изискванията на клиента. Парцелът е с неправилна форма и площ от 1552,00 кв.м по графични данни. Същият е с денивелация от север към юг.

Едноетажна къща тип Хасиенда

Във функционално отношение къщата е решена както следва: На сутеренния етаж, кота -2,80 е обособено мазе от 30 м2. На теренното ниво помещенията са усвоени по следния начин: Голяма дневна на две нива с камина. На повдигнатото ниво с разлика от 2 стъпала е обособен кухненски бокс с килер. От дневния тракт има излаз на покрита тераса с кръгли колони и арки, които служат за подпори на покрива и изглед към басейн за максимален комфорт, релакс и уют. До него се стига посредством четири стъпала. Дворът е богато озеленен и организиран с градинско осветление, плочопътеки, декорации и елементи от паркоустройството. Другите помещения са голяма спалня с баня и гардеробна, спалня с отделна баня, спалня за гости, кабинет и санитарен възел.

Къща на един етаж - Хасиенда

Възложител | Частен
Местоположение | България, София област, гр. Нови искър, с. Кътина
Функционален тип | Еднофамилна Жилищна Сграда
РЗП | 182 м2
Фаза | Завършен
Година на проектиране | 2011