НОВИНИ


12 Юни 2017 - Първа копка на Жилищен комплекс "ВИТОША СПРИНГ" находящ се на ул. Иван Радоев

На 12.07.2017 направихме първа копка на жилищен комплекс "VITOSHA SPRING находящ се в кв. Овча купел. Инвеститор и изпълнител на сградата е CAPITALEX BUILDING, а проектант е Studio Creative. Жилищния комплекс „ВИТОША СПРИНГ” се намира в град София, в старата част на квартал Овча купел на улица Иван Радоев №8, в близост до Украинското посолство. В тази част на квартала се изпълняват специфични правила и норми на застрояване, съгласно общия устройствен план, също така е и богато озеленена. Мястото е просторно, тихо и добре ослънчено, като е придружено от новоизградена инфраструктура. Около комплекса преобладаващото застрояване е с нови сгради, което оформя и новия облик на квартала. . . . . .


12 януари 2017 - Първа копка на Жилищна Сграда "София" находяща се на бул. Ломско шосе

На 12.01.2017 Направихме първа копка на жилищна сграда "София" находяща се на бул. Ломско шосе. Инвеститор и изпълнител на сградата е Идея Хоум, а проектант е Студио Криейтив. Обектът представлява многофамилна жилищна сграда ситуирана на комуникативно и видимо място в имот разположен между булевард и вътрешно квартална-улица. Търсеният стил на сградата е модерен, с едри и чисти форми, подчертаващи ясна композиция от обеми, облицовани с HPL ламели изпъкнали от равнината на фасада, която е решена в тъмно сива силикатна мазилка. . . . . .


27 май 2016 - Стартира работата по обект: Жилищна Сграда на ул. Пиротска и ул. Отец Паисий с Първа копка.

На 27.05.2016 Започнаха строителните дейности по жилищна сграда на ул. Пиротска и ул. Отец Паисий. Инвеститор и изпълнител на сградите е Идея Хоум, а проектант е Студио Криейтив. Сградата е ситуирана в централната градска част на гр. София. Визията е съобразена с околните сгради и техния класически вид, като е вкарана нотка модернистично звучене, за да бъде отличима за своето време. Сградата е семпла с класически елементи и модерен облик, като акцент при нея са ъгловите балкони, които са раздвижени умело без да нарушават функцията на обитаване. Цветово е решена с наситено жълта силикатна мазилка и тъмна дограма, а партерът е облицован с антикиран варовик с растер. Застрояването е свързано с два съседни имота, съответно към ул. Пиротска и ул. Отец Паисий.. . . . .


Ето как изглежда Декември месец в град Салехард!

В първия ден на месец декември ще ви разкажем за Северния полярен кръг и как строят сгради там, където температурите стигат до -53,7 градуса по Целзий. Град Салехард е столицата на Ямало-Ненецкия автономен окръг. . . . .


26 октомври - Честит Празник на всички Строители, Архитекти и Проектанти.

На 26.10 Димитровден е приет за ден на строителя. Днес празнуват всички строители, архитекти, проектанти, инженери и всички, които са ангажирани в сферата на строителството. Денят на строителя e избран да се чества на Димитровден по стара традиция. Възтановяването по случай честването му е обявено с решение на Министерския съвет 1133/17 октомври 1996 г. Тогава е завършване и разплащане за сезонната работа, към която преди е спадало и дюлгерството. . . . .


08 октомври 2015 - Стартира работата по обект: Две Жилищни Сгради находящи се на бул. България с Първа копка.

На 08.10.2015 Започнаха строителните дейности по първата от двете жилищни сгради на бул. България. Инвеститор и изпълнител на сградите е IDEA BUILDINGS, а проектант е Studio Creative. Проектът на бул. България се състои от две луксозни класически сгради, който са ситуирани в близост до бул. България до МБАЛ. Св. София и по ул проф. Велизар Велков и ул Ралевица и в същото време достатъчно далече за да има максимален комфорт на жилищното обитаване. Парцелът е с трапецовидна форма и площ от 3080,00 кв.м по графични данни. Същият е равнинен. . . . .


24 септември 2015 - Направихме първа копка на обект: Жилищна сграда Народен герой 31

На 24.09.2015 Започнаха строителните дейности на жилищна сграда Народен герой 31 . Инвеститор и изпълнител на сградите е IDEA HOME, а проектант е Studio Creative. Проектът на сграда Народен герой е част от четирите сгради застроени една до друга, формиращи комплекс, като те са ситуирани на ул. Народен герой. Намираща се в старата част на кв. Овча купел, която е богато озеленена и в която се изпълняват специфичните правила и норми на застрояване съгласно общия устройствен план. Проектът е съобразен с преобладаващите сгради, като е търсен класичски стил. . . . .


17 септември 2015 - Стартира работата по обект: Две Жилищни Сгради |НСА| в студентски град с Първа копка.

На 17.09.2015 Започнаха строителните дейности по първата от двете жилищни сгради |НСА| в студентски град. Инвеститор и изпълнител на сградите е Идея Билдингс, а проектант е Студио Криейтив. Сградите НСА са ситуирани срещу Национална Спортна Академия на ул проф. Странски. Стилът на сградите е модернистичен и е съобразен с обитаващата го аудитория - студентите. Също така това се е отразило и във функционално отношение. Цветово сградите са решени с бяла сива силикатна мазилка и тъмна дограма, като основен акцент са асиметричните прозорци по всички етажи и на всички жилищни единици. Парцелът е с Г-образна форма и площ от 3045,00 кв.м по графични данни. . . . .


24 август 2015 - Жилищна сграда на ул. Народен герой с Разрешение за ползване

На 24.08.2015 още един проект стана реалнст и беше въведен в Експлоатация. ВЪВЕЖДАНЕ В ЕКСПЛОАТАЦИЯ За кои строежи се издава Разрешение за ползване? Разрешение за ползване се издава за строежите от първа, втора и трета категория, определена съгласно Наредба №1/30.07.2003г. за номенклатурата на видовете строежи. За специалните обекти, свързани с отбраната и сигурността на страната, разрешение за ползване на строеж се издава от Министъра на отбраната, съответно от Министъра на вътрешните работи. . . . .


12 май 2015 - Жилищна сграда на ул. Казбек е вече с АКТ 16

На 12.05.2015г. още един проект стана реалнст и се сдоби с Разрешение за ползване. Това е процедурата, която има за цел да създаде документ, чрез който възложителят на завършен законно изграден строеж от първа до трета категория получава правото да го ползва по предназначение съобразно издадените строителни книжа. В зависимост от своите характеристики, значимост, сложност и рискове при експлоатация, строежите са разпределени в шест категории, като в първа категория са строежите с най-висока степен значимост, а към строежи шеста категория спадат строежите, за които не се изисква одобряване на инвестиционен проект за издаване на разрешение за строеж. Строежите от първа, втора и трета категория се въвеждат в експлоатация въз основа на разрешение за ползване, издадено от Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК). Строежите от четвърта или пета категория се въвеждат в експлоатация от органите на общинската администрация, като след фактическото завършване на строежа и приключване на приемните изпитвания, ако такива са необходими, възложителят регистрира пред органа, издал разрешението за строеж, въвеждането му в експлоатация. За строежите от шеста категория няма изискване за издаване на разрешение за ползване или удостоверение за ползване, издадено от ДНСК или общината. . . . .


Проект на Едноетажна Еднофамилна Къща в с. Кътина

Представеният проект е на едноетажна еднофамилна къща, разположена в с. Кътина (местност Могилата, Крушите, манастира), район Нови Искър на гр. София. Площ на парцела - 1552 кв.м РЗП - 182,40 кв.м Теренът е с денивелация от север към юг. Предвиденото застрояване е свободностоящо, на изискуемите отстояния съгласно издадената виза. Кота корниз е 10.00 м. Сградата е проектирана на едно ниво, което съдържа: антре, 1 тоалетна, 3 спални, 2 бани, дневна, килер и тераса. При проектирането на жилищната сграда са спазени изискванията на Наредба 7 и ЗУТ. Спазени са всички параметри, указани с визата и силуетните планове, касаещи отстъпите, етажността и кота корниз. Еркерите, балконите и капандурите са съобразени с норматива за издатини съгласно Наредба 7. Конструкцията на сградата е масивна, с носещи ст.б. колони и греди. Зидовете са с тухла и Итонг. Светлата височина на етажа е 2.90 м. Довършителните работи ще са: по подове – теракота, гранитогрес и ламинат за стаите. Стените и таваните са с латекс и частично фаянс в мокрите помещения. Дограмата е алуминиева с прекъснат и непрекъснат термо мост или PVC. Фасадите ще бъдат решени с комбинации от два вида цветни силикатни мазилки и декоративна каменна облицовка за цокъла и частично по стените. . . . .